Brocade creëert netwerkmagie voor The Jim Henson Company

Montage en productie zijn creatiever, innovatiever en minder tijdrovend voor Jim Henson’s Creature ShopTM dankzij nieuw Brocade-netwerk

Amsterdam, 31 augustus 2015 – Al zestig jaar weet The Jim Henson Company jong en oud te vermaken. Met hun iconische poppen verrijken ze overal ter wereld educatieve programma’s. Naarmate digitale technologieën steeds belangrijker werden bij het creëren van de Henson-magie, besefte het bedrijf dat het zijn netwerk moest verbeteren om te kunnen blijven voldoen aan de veranderende behoeften. Daarvoor klopte Jim Henson’s Creature ShopTM, de wereldberoemde divisie van The Jim Henson Company die zich bezighoudt met animatronics, visuele effecten en computeranimatie, aan bij Brocade.

Jim Henson’s Creature Shop implementeerde een nieuw netwerk van Brocade dat alle obstakels voor creativiteit en snelle content-ontwikkeling wegnam, en de montageproductiviteit van het hele productieteam verbeterde. Dankzij de Brocade®-oplossing kan het bedrijf gegevens 94 procent sneller downloaden en de productie-efficiëntie verbeteren doordat meerdere editors tegelijkertijd aan hetzelfde project kunnen werken. Bovendien kunnen de doorlooptijden worden geoptimaliseerd en zijn de visuele kwaliteit en de montagekwaliteit beter.

The Jim Henson Company werd opgericht in 1955 en is gevestigd in de historische Charlie Chaplin Studio’s in Los Angeles. De engineers en spelers zoeken steeds naar nieuwe manieren om hun poppenspel nóg beter te maken. Daarvoor gebruiken ze de Henson Digital Puppetry Studio. Dit is een met een Emmy bekroonde en gepatenteerde technologie van Jim Henson’s Creature Shop en bestaat uit een zelf ontwikkeld werkstation met geavanceerde simulatiecapaciteiten, aangedreven door een eigen software-engine voor animaties van het bedrijf. Dit werkstation maakt gebruik van een joystick en een digitale handschoen, waarmee de poppenspelers een digitale pop exact hetzelfde kunnen laten bewegen als een fysieke pop. Dankzij deze opstelling kunnen zij virtuele karakters neerzetten in een realtime animatiestudio waarin een live-opname met drie camera’s volledig wordt nagebootst.

Om deze vooruitgang op digitaal vlak mogelijk te maken, had de Creature Shop een compleet ander netwerk nodig: een netwerk waarmee het productieteam de enorme videobestanden vanaf verschillende locaties in de studio met een ongekende snelheid kon delen en openen. Het netwerk moest bovendien schaalbaar zijn om te kunnen inspelen op de toenemende eisen van de technologie.

Het vertellen van verhalen is de essentie van The Jim Henson Company. Daarbij stelt de Henson Digital Puppetry Studio alles in het werk om de creatieve grenzen te verleggen. Dankzij de netwerktechnologie van Brocade kan het bedrijf de oplossing ook gebruiken voor montage-, preproductie- en postproductieactiviteiten.

“De technologie van Brocade heeft onze efficiëntie direct en aanzienlijk verbeterd”, vertelt Steffen Wild, Visual Effects Supervisor bij Jim Henson’s Creature Shop. “We hebben onze downloadtijden teruggebracht van acht uur tot dertig minuten, kunnen gegevens sneller verplaatsen en doeltreffender met elkaar communiceren. Maar het belangrijkste is: we kunnen verhalen veel meeslepender en magischer vertellen dan voorheen.”

De oplossing van Brocade

Het IP-opslagnetwerk van Brocade bestaat uit twee banken met honderd procent SSD-flash-opslagapparatuur van Samsung (een van 32 TB en een van 16 TB) die via high-throughput links rechtstreeks zijn verbonden met een Brocade VDX® Switch-oplossing. Voor de opslag wordt gebruikgemaakt van de zogenaamde ‘Network Attached Memory’-techniek, waarmee gegevens met een snelheid van 40 Gbps direct aan het netwerk te leveren zijn. De Brocade VDX-switches hebben 40 GbE-poorten en 48 10-GbE-poorten, die samen twintig weergavestations, tien poppenspelers en de flash-opslagschijven met hoge capaciteit ondersteunen. De Brocade-switches vormen een flexibele basis voor The New IP, een moderne netwerkbenadering die geavanceerde software- en virtualisatiecapaciteiten optimaal benut. De Brocade VDX-switches zijn voorzien van de Brocade VCS® Fabric-technologie, die het inrichten en beheren van netwerkcapaciteit aanzienlijk vereenvoudigen. Zo kan The Jim Henson Company het netwerk eenvoudig uitbreiden en andere locaties op de campus aansluiten.

Het complete overzicht van de Brocade-oplossing voor The Jim Henson Company omvat:

  • een succesverhaal;
  • een video;
  • een bedrijfsoverzicht