Brocade introduceert allereerste IP-storageswitch voor EMC Connectrix

Geïntensiveerde OEM-relatie met EMC resulteert in dedicated storagenetwerken die verbeterde prestaties, veerkracht en flexibiliteit naar New IP-workloads brengen

Brocade versterkt zijn jarenlange OEM-relatie met EMC Corporation door de toevoeging van Brocade VCS™ Ethernet-oplossingen aan de netwerkswitches in de EMC Connectrix®-reeks. Dit resulteert in de eerste switch binnen de branche, die speciaal voor IP-storage is ontwikkeld. De EMC Connectrix VDX-6740B IP-storageswitch is per direct verkrijgbaar en biedt veerkrachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke ondersteuning voor de storage-, cloud-, deduplicatie- en back-up- en herstelsystemen van EMC.

“Legacy IP-netwerken zijn nooit ontworpen voor het ondersteunen van The New IP-toepassingen, zoals cloud computing, mobiliteit en Big Data”, zegt Jason Nolet, senior vice president van de productgroep Data Center Switching, Routing and Analytics van Brocade. “Klanten kunnen dankzij onze geïntensiveerde samenwerking met EMC profiteren van verbeterde prestaties, veerkracht en flexibiliteit van een dedicated IP-storagenetwerk voor de ondersteuning voor hun steeds bedrijfskritischer applicaties.”

EMC-klanten kunnen de nieuwe switch inzetten om het IP-storageverkeer te scheiden van het andere dataverkeer. Deze aanpak is betrouwbaarder en efficiënter dan legacy implementaties waarbij het storageverkeer en al het andere netwerkverkeer dezelfde netwerkinfrastructuur delen.

“De opkomst van nieuwe workloads die verband houden met cloud computing, mobiliteit en The Internet of Things, vraagt om uitbreidbare storagenetwerken die zichzelf vrijwel realtime kunnen aanpassen”, zegt Jonathan Siegal, vicepresident Marketing van EMC Corporation. “Dedicated netwerken voor IP-storage maken dit mogelijk door dezelfde krachtige prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en beheereenvoud te bieden, die we de afgelopen vijftien jaar aan onze Fibre Channel-klanten hebben aangeboden.”

Bedrijven hebben behoefte aan netwerkarchitecturen met een meer flexibel en open karakter, waarmee zij de belofte van het Third Platform-model van IDC kunnen inlossen. “De capaciteit van IP-storage verdubbelt bijna elke twee jaar en wordt inmiddels ingezet voor intensievere en bedrijfskritischer applicaties”, zegt Ashish Nadkarni, onderzoeksdirecteur Storage Systems and Software bij IDC. “Om aan deze nieuwe eisen te kunnen voldoen, zouden organisaties moeten overwegen om dedicated netwerken voor IP-storage in te zetten. Dit is een betere manier om de netwerkinfrastructuur af te stemmen op de bedrijfsbehoeften.”

EMC Connectrix maakt voor IP storage geoptimaliseerde netwerken mogelijk

De EMC Connectrix VDX-6740B is een krachtig presterende IP-storageswitch met lage latency, die voorziet in connectiviteit voor een breed scala van NAS- en iSCSI-opslagsystemen van EMC in het hogere en middensegment. De nieuwe switch biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en gebruikseenvoud dankzij superieure automatisering en zelfvormende netwerkstructuren die geen menselijke tussenkomst vereisen.

“De VDX-6740 stelt ons in staat om de prestaties van onze bedrijfsapplicaties en de beschikbaarheid van onze VNX-omgeving effectiever te waarborgen. Dat geldt met name voor onze databases”, zegt Joshua Olstad, hoofd IT van de Oyster River Cooperative School. “We kunnen de netwerkinfrastructuur snel implementeren en zijn minder tijd kwijt aan het beheer dan bij ons oude netwerk. We zijn nu ook in staat om virtuele machines live tussen servers te verplaatsen voor load balancing-doeleinden.”

De Connectrix VDX-oplossingen zijn geïntegreerd met de Connectrix Manager Converged Network Edition-software (CMCNE) die integrale mogelijkheden biedt voor het beheer, de bewaking en de diagnostiek van zowel IP- als Fibre Channel-storagenetwerken. De integratie met EMC Storage Analytics biedt klanten toegang tot praktisch toepasbare analyseresultaten en stelt hen in staat om snel problemen rond de prestaties en opslagcapaciteit bloot te leggen en op te lossen.

Functies en voordelen van de EMC Connectrix VDX-6740B

  • Connectiviteit voor NAS- en iSCSI-opslagsystemen in het hogere en middensegment, waaronder de productreeksen VMAX3®-, VNX®-, Isilon®- en XtremIO™ van EMC.
  • Storageconnectiviteit voor de EMC VSPEX® Proven Infrastructure-cloud, de hypergeconvergeerde appliance EMC VSPEX BLUE, Data Domain™ voor duplicatie en Avamar™ voor back-up en herstel.
  • Gepatenteerde technologie voor het scheiden van het netwerkverkeer in combinatie met load balancing voor optimale prestaties en efficiëntie.
  • Speciale buffers op chips bieden een meer dan twee keer hogere doorvoercapaciteit dan elke andere switch in zijn klasse.
  • Veerkrachtige opslag met fail-over van een milliseconde voor verbindingen ter ondersteuning van onafgebroken I/O in het geval van een storing van een netwerktraject of -verbinding.
  • Integraal geteste interoperabiliteit met de systemen van EMC voor storage, cloud computing, deduplicatie, back-up en herstel in het kader van het E-Lab™-programma van EMC.
  • Hardwaregarantie van drie jaar met optionele Premium- of Enhanced-ondersteuning.

De EMC Connectrix VDX-6740B is per direct verkrijgbaar via EMC en zijn wereldwijde netwerk van kanaalpartners. Neem voor prijsinformatie contact op met EMC via emc.com.