Brocade breidt Effortless Network uit met nieuwe campus-LAN-innovaties

  • Nieuwe, stackable Brocade ICX 7250 Switch maakt het voor grote organisaties en bedrijven eenvoudig om de bandbreedte op te schalen
  • Brocade HyperEdge Architecture Switch Port Extender maakt verdere uitbreiding en automatisering van netwerken mogelijk dankzij shared services en geconsolideerd beheer voor switches uit de ICX 7000-serie
  • SDN-ondersteuning van Brocade ICX-serie uitgebreid met nieuwe OpenFlow 1.3-switches

 

Brocade innoveert zijn campus-LAN-portfolio. Hiermee verwezenlijken organisaties een Effortless Network en leggen de basis voor The New IP.

De nieuwe Brocade ICX 7250 Switch biedt de hoogste 10GbE-poortdichtheid van alle switches in deze klasse en leent zich daarmee perfect voor het enorme volume aan video- en draadloos verkeer dat campusnetwerken tegenwoordig te verwerken krijgen.

Brocade presenteert daarnaast de Switch Port Extender. Deze nieuwe HyperEdge Architecture-technologie maakt de implementatie en het voortdurende onderhoud van netwerken eenvoudiger. Door de toegenomen automatisering maakt de Switch Port Extender gedeelde netwerkdiensten en een gezamenlijk netwerkbeheer mogelijk voor alle switches uit de ICX 7000-serie op een campus.

Brocade is marktleider op het gebied van Software Defined Networking (SDN) en innovaties voor The New IP. Het bedrijf breidt de OpenFlow 1.3-ondersteuning uit met de ICX 7450 en ICX 7750 om SDN-oplossingen binnen LAN-architecturen mogelijk te maken. Klanten krijgen hiermee in combinatie met de Brocade Vyatta-controller, toegang tot SDN-automatisering.

“Moderne organisaties hebben een krachtige en schaalbare campus-LAN-infrastructuur nodig. Hiermee kunnen ze inspelen op de groei van mobiele apparaten en multimedia en de eisen en wensen van gebruikers”, aldus Jason Nolet, senior vicepresident van de Switching, Routing & Analytics Products Group van Brocade. “Bovendien willen klanten een netwerkoplossing die hun IT veel flexibeler maakt en de operationele kosten verlaagt door automatisering en geconsolideerd beheer.”

Campusnetwerken, zoals die van ziekenhuizen,  maken een snelle ontwikkeling door en worden uitgebreid met allerlei nieuwe medische applicaties. Tegelijk moet het netwerk steeds meer mobiele apparatuur ondersteunen van artsen en patiënten. Voor dit alles is een flexibel schaalbaar netwerk absoluut noodzakelijk.

“De Brocade ICX 7750 en 7450 helpen ons één miljoen patiënten per jaar beter van dienst te zijn”, zegt Dan Brewer, Senior Manager IT bij Cox Health in Springfield, Verenigde Staten. “We kijken uit naar de nieuwe ICX 7250 die toegang biedt tot nog meer medische applicaties, verbindingsmogelijkheden uitbreidt en het zorgnetwerk maximaal efficiënt maakt.”

De nieuwe campusswitches en SDN-innovaties van Brocade zijn specifiek gericht op efficiëntie. Alle hardware- en softwareoplossingen van Brocade zijn ontwikkeld met het oog op de flexibiliteit en schaalbaarheid, vereenvoudiging van beheer en interoperabiliteit van netwerken. De Brocade-producten, op basis van open standaarden, optimaliseren netwerken  waarin oplossingen van verschillende fabrikanten zijn geïmplementeerd.

“Als APN Elite Partner van Brocade hebben we al diverse oplossingen geleverd op basis van de HyperEdge Architecture Mixed Stacking-technologie van Brocade. Hiermee hebben wede campusnetwerken van onze klanten vereenvoudigd, geautomatiseerd en toekomstbestendig gemaakt”, zegt John O’Shea, President van Vology, Inc. “We zijn erg enthousiast over de nieuwe Switch Port Extender-technologie. Op basis van deze krachtigere en schaalbare Brocade ICX-netwerkoplossingen zijn we in staat de IT van onze klanten verder te automatiseren.”

Producten en technologie

  • De Brocade ICX 7250 biedt een vijftig procent grotere stacking-dichtheid dan vergelijkbare switches en brengt maar liefst 576 GbE-poorten samen in een virtueel chassis dat vanuit één punt te beheren is. Bedrijven en organisaties laten de netwerkdiensten zo eenvoudig meegroeien met hun applicaties. De ICX 7250 biedt alle mogelijke Layer 3-services, die de kosten verlagen en bestaande investeringen beschermen.
  • Door de centraal beheerde Switch Port Extender is het mogelijk om met de ICX 7250 en ICX 7450 bepaalde geavanceerde features van de ICX 7750 over te nemen. Zo is het beheer verder te vereenvoudigen en dalen de operationele kosten.
  • De switches uit de Brocade ICX-serie zijn compatible met de Brocade Vyatta®-controller en andere op Open Daylight gebaseerde controllers.
  • De Brocade ICX-switches ondersteunen universeel OpenFlow 1.3 onafhankelijk van de implementatie: afzonderlijk, in gemengde stacks of in gedistribueerde stacks. Hierdoor zijn de verschillende SDN-oplossingen flexibeler te implementeren in de  patchkast.

Beschikbaarheid

  • De ICX 7250 is per direct verkrijgbaar.
  • De lancering van de Switch Port Extender staat gepland voor eind 2015 en ondersteunt IT-omgevingen waarin de ICX 7750 en ICX 7450 beide zijn geïmplementeerd. Latere releases ondersteunen alle switches uit de ICX 7000-serie.
  • De OpenFlow 1.3-implementaties van de ICX 7450 en ICX 7750, die per direct verkrijgbaar zijn, ondersteunen in eerste instantie alleen de standalone-modus. Complete stacking-support volgt later.