Onderzoek Brocade: flexibele netwerken onmisbaar om te voldoen aan steeds strengere gebruikerseisen

Minder dan tien procent van de organisaties vertrouwt bestaande netwerk – flexibeler infrastructuren zijn nodig voor levering van next-generation applicaties en diensten

Organisaties worden beperkt door hun legacy-netwerkmiddelen

Nieuw onderzoek in opdracht van Brocade [Nasdaq: BRCD] wijst uit dat organisaties worden beperkt door hun legacy-netwerkmiddelen. Dit noodzaakt ze afscheid te nemen van verouderde infrastructuren en zich te oriënteren op het datacenter van de toekomst. Hoewel 75 procent van de bedrijven de afgelopen drie jaar in hun netwerk heeft geïnvesteerd, vindt maar liefst 92 procent van de senior IT-beslissers hun infrastructuur niet flexibel genoeg om stabiele en schaalbare diensten te leveren aan belanghebbenden, of om next-generation applicaties te ondersteunen.

Een andere uitdaging waar organisaties tegenaan lopen, is dat meer dan een kwart van de respondenten toegeeft wekelijks − zo niet dagelijks − verschillende pogingen te ondernemen om downtime van het netwerk op te lossen. Daarbij gaf een op de vijf respondenten aan dat hun netwerk niet geschikt is voor het doel dat het dient, en dat het legacy-netwerk toe is aan vervanging.

“Het feit dat legacy-netwerken niet meer voldoen aan wat ervan gevraagd wordt, is op zich geen nieuws. Wat wel verontrustend is, dat is de schaal waarop dit plaatsvindt”, zegt Jason Nolet, vicepresident Datacenter Switching en Routing van Brocade. “In de afgelopen tien jaar is de manier waarop we data benaderen, extreem veranderd. Miljarden verbonden apparaten overladen wereldwijd de netwerken elke seconde met verzoeken, en gebruikers eisen altijd directe toegang tot apparatuur en diensten. Virtualisatie en cloud-modellen schalen op in het gewenste tempo, maar hebben hiervoor meer netwerkflexibiliteit en prestatievermogen nodig. Ook zijn minder operationele kosten en minder complexiteit een vereiste. Al deze factoren zetten druk op een infrastructuur die nooit gebouwd is om aan dit soort eisen te voldoen. Hoewel dit probleem al langer bekend is, is de impact die het heeft op organisaties zodanig, dat er direct actie ondernomen moet worden. Anders lopen ze het gevaar dat hun dienstverlening snel achterhaald wordt.”

Robuuste fysieke infrastructuur nodig voor SDN

Veel organisaties gaan nu de uitdaging aan. Ze erkennen dat hun huidige netwerk niet meer kan opschalen om te voorzien in eisen op de korte en middellange termijn. Daarom is meer dan de helft van de IT-beslissers actief Software-Defined Networking-technologie (SDN) aan het evalueren of geeft aan dit in de komende twaalf maanden te gaan doen. Gebruikers zijn ervan overtuigd dat een softwarematige aanpak betere uptime en beschikbaarheid, en betere toegang tot realtime informatie biedt en de productiviteit verhoogt. Daarom zoeken ze nu een manier om hun omgevingen opnieuw in te richten op basis van SDN. 65 procent van de respondenten gebruikt nu al actief Ethernet fabric-architecturen – of gaat dit doen in de komende twaalf maanden – om zo de huidige kosten en complexiteit te verminderen en betrouwbaarheidsuitdagingen aan te gaan, terwijl gebouwd wordt aan een robuuste fysieke infrastructuur die nodig is voor SDN.

“De bevindingen uit dit onderzoek laten duidelijk zien dat – ondanks de duidelijke investeringen in de afgelopen jaren – de meeste organisaties nog steeds niet goed zijn uitgerust voor de huidige bedrijfseisen. Ze moeten echt afscheid gaan nemen van hun legacy-systemen. De visie van Brocade op het netwerk − een op fabric gebaseerd netwerk − stelt onze klanten in staat hun netwerk te vereenvoudigen en te automatiseren, en tegelijkertijd efficiëntie, gebruik en prestaties van het netwerk te verbeteren. Ook staat deze visie voor een logische stap richting massale adoptie van SDN, wat precies is wat de respondenten zelf zeggen nodig te hebben”, voegt Nolet toe.

Andere belangrijke onderzoeksresultaten:

–          75 procent van de respondenten zou graag een on-demand datacenter willen (een speciaal gebouwde netwerkinfrastructuur voor sterk gevirtualiseerde en cloud computing-omgevingen).

–          Complexiteit (twintig procent), kosten (negentien procent) en prestaties (veertien procent) zijn volgens IT-beslissers de grootste datacenteruitdagingen.

–          Zeventien procent van de organisaties heeft geen plannen om SDN onder te loep te nemen en zestien procent heeft hetzelfde gevoel bij op fabric gebaseerde architecturen.

–          Gemiddeld is 49 procent van de servers momenteel gevirtualiseerd en dit stijgt de komende twee jaar door naar gemiddeld 64 procent.

–          Het kost tegenwoordig gemiddeld vier dagen om nieuwe apparatuur of nieuwe applicaties gebruiksklaar te maken. Voor een nieuwe dienst is dit vijf dagen.

–          35 procent van de afdelingen heeft gekeken naar de inzet van cloud-diensten om hun IT-ervaring te verbeteren, maar betrok hier de IT-afdeling niet bij.

 

Brocade loopt voorop in SDN-technologieën om netwerken krachtiger, intelligenter en inzichtelijker te maken met behulp van een flexibele end-to-end cloud-oplossing. Om de weg vrij te maken voor SDN, helpt de Brocade VCS fabric-technologie organisaties bij het creëren van efficiënte datacenternetwerken die gewoon hun werk doen. Ethernet fabrics die gebouwd zijn op basis van Brocade VCS fabric-technologie, bieden ongeëvenaarde automatisering, efficiëntie en VM-bewustheid in vergelijking met traditionele architecturen en concurrerende fabric-producten. Daarnaast vergroten zij de flexibiliteit en IT-wendbaarheid, en stellen ze organisaties in staat om makkelijk de overstap te maken naar elastische, bedrijfskritische netwerken in sterk gevirtualiseerde cloud-datacenters.

Onderzoek Brocade: flexibele netwerken onmisbaar om te voldoen aan steeds strengere gebruikerseisen

Onderzoek Brocade: flexibele netwerken onmisbaar om te voldoen aan steeds strengere gebruikerseisen

 

* The study, commissioned by Brocade, was conducted by third-party research firm Vanson Bourne, and surveyed 400 senior ITDMs from large enterprises in the UK and US.